Integrált nyomdai kereskedelmi és termelésirányítási rendszer bevezetése a Monocopy Bt.-nél


  

A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága támogatási rendszerébe GOP-2011-2.2.1 „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” pályázati kiírásra pályázatot nyújtottunk be „Integrált nyomdai kereskedelmi és termelésirányítási rendszer bevezetése a Monocopy Bt-nél” címmel. A GOP-2.2.1-11-2013-0537 pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra alkalmasnak minősítette és 4 661 780 Ft összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A projekt megvalósulásának helyszíne: 9200 Mosonmagyaróvár, Juhar u. 16.

A projekt megvalósításának kezdete: 2014. július 01.

A projekt megvalósításának befejezése: 2014. szeptember 30. 

A megvalósított projekt a legelterjedtebb hazai iparág-specifikus integrált kereskedelmi és termelésirányítási rendszerének testreszabott bevezetésével, illetve a szükséges hardver eszközök beszerzésével alapvetően hozzájárul a versenyképesség növeléséhez.

A projekt keretében beszerzett ScrollMax Nyomdai Rendszer moduláris felépítésű, az egyes modulok integráltan működnek, a következő területeket fedik le: 

- Értékesítés terület (értékesítők, ügyfélszolgálat: kalkuláció, értékesítés (pl: ajánlatközlő levelek, visszaigazolások, vevőinformáció céllal)

- Gyártási terület (nyomdagépkezelők, kötészeti dolgozók: gyártáselőkészítés, termelésprogramozás, kapacitástervezés céllal)

- Kontrolling és döntéstámogatás (ügyvezető, nyomdavezető előkalkuláció, utókalkuláció, fedezet számítások, árképzés, statisztikák, kimutatások lehívása/készítése céllal)

- Beszerzési, logisztikai terület (beszerző/készletgazdálkodó: készletszint, készletforgás, utalványozás, szállítás státusz céllal)

- Táv- és csoportmunka támogatás (minden termelésben résztvevő munkatárs: termelés követés távhozzáféréssel is monitorozható, hol tart a termelési folyamatban a termék, információ a csoport tagjai részére, mikor melyik feladatot kell elvégezni)

- Munkafolyamat-irányítási rendszer (ügyvezető, értékesítő, megrendelések határidejének tervezése, termék életút monitoring, termék készültségi fok)

Mivel a már meglévő hardver eszközök elavultak, az új rendszer használatára nem voltak akalmasak, ezért új eszközök beszerzése történt meg.

 

  

Elkészült!

A Microép 2000 Kft-vel generalkivitelezői szerződést kötöttünk és elkezdődött az építkezés. Az irodaépület földszinti részének falai már állnak, a mennyezeti födémben sok-sok méter piros cső "tekerődzik", biztosítva majd a kellemes klímát. Jelenleg a csarnok pilléreihez az alapok betonozása van folyamatban.

C360 2013-2 web 20131015 nyomda web C360 2013 web

Már nemcsak az irodaépület került tető alá, hanem felépült a csarnok is.

  

Korábbi fejlesztéseink eredményeképpen meglévő Őz utcai telephelyünket kinőttük, ezért 2011-ben a MoWinParkban telket vásároltunk és újabb pályázatot adtunk be, ezúttal telephely fejlesztésre. NYDOP-1.3.1/D-11-2011-0069 számú pályázatunkra 2013-ban kaptunk támogatást. Az elkészült tervek alapján az építkezést 2013. április 15-én megkezdtük.